Beskyt hundens poter i kulde


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Beskyt hundens poter i kulde

Så er sneen og kulden kommet til Danmark og rigtig mange hunde vil nyde at gå ude i vejret og hellere end gerne grave næsen ned til bunden under sneen.

  Så længe der er fint sne og hunden kan gå på steder hvor der er fri for salt, så kan man gå en tur der er meget lang med hunden og det er en ren fornøjelse.

  Men det er ikke en fornøjelse for hunden, at gå på steder hvor der er saltet. Hunden kan få noget så ødelagte trædepuder af saltet på vejen.

  Indtørrede og ømme trædepuder, der ligefrem kan sprække, kan blive ekstrem smertefulde for hunden og i værste fald, kan trædepuden blive betændt og skal behandles af dyrlægen.

  Så det bedste på gåturen, er at holde sig på steder der er usaltede, når hunden skal ud og luftes. På denne måde sikrer man sig at trædepuden ikke tager skade på samme måde som hvis saltet satte sig på trædepuden og hunden vil kunne gå ubesværet på hele turen.

  Hunde med meget fin uld under den yderste pels, kan også få isklumper med salt mellem deres trædepuder og det kan blive en kedelig omgang for hunden. Sådan hunde, med denne tendens til at opbygge disse klumper mellem trædepuderne, kan hjælpes godt på vej, ved at få klippet hårene mellem trædepuderne, så der ikke er så meget der kan fange isklumperne. 

  Men hvad gør man så, hvis man har en hund, der reagere på den mindste smule salt, så det ødelægger gåturen?

  Ja, her er der gudskelov hjælp at hente.

  Et godt råd til at starte på, er at skylle hundens poter godt i lunken vand, når I kommer hjem. Så er du sikker på at der ikke sidder salt rester og driller poten.

  Potevoks er et godt middel til poterne,

men den gode gamle vaseline eller andet creme

med et meget højt fedt indhold (uparfumeret), er et super godt smøremiddel til hundens poter, før gåturen.

  Det er med til at bygge en hinde op, som gør det svært for saltet at trænge igennem til trædepuden og efter gåturen, når poten er skyllet, er vaselinen en rigtig god måde til at få hundens trædepuder blødgjort igen. En blød trædepude er ikke så modtagelig for skader som en tør trædepude.

  Et rigtig godt alternativ er at købe nogle hundesko. Disse fås overalt på nettet og kan købes med 12 styk i en pakke. De kan bruges flere gange selv om der står det er engangs sko. Her er der dog også et alternativ, som består af almindelige runde balloner, som man klipper lidt af tuden, så hunden kan få den let på poten, men stadig så den stadig sidder fast.

  Kigger du på hundesko, kan du på nettet få rigtig mange forskellige modeller, men de kan godt gå hen og blive dyre.

  Er du til symaskiner, kan du også tage et stykke stof og klippe det aflangt, så det går lidt op af hundens ben og passer til bredden af hundens pote, der skal være luft omkring poterne. Så tager du en plastik pose og klipper et stykke der passer til stoffet. Sik - sak nu stoffet og plastikken sammen. Nu bukker du sytøjet sammen og syr det sammen på den ene aflange side, mål nu en elastik ud, der sidder godt fast på hundens ben, men uden at stramme for meget og syer den fast med de største ligesting på symaskinen, så elastikken stadig er meget elastisk, så skal du sy det hele sammen på den sidste lang side og wupti, så har du en helt sikker saltsko som også er 100% vandtæt. Du kan også tage en robust snor og køre den ud og ind i kanten efter du har syet skoen helt sammen og så binde en sløjfe. Det er sjovt at lave dem selv, da man sætte sit eget præg på disse sko og for en plastik pose og en meter stof, ja, så er der sko til hele vinteren. De skal bare på radiatoren og tørres, så de er klar til den næste tur.

  Strikker du eller hækler du. Kan du også lave de flotteste sko på samme måde som når du syr dem. Her skal striktøjet eller hækletøjet, bare passe til poten igen med luft om poten og så er det vigtigt at sy det sammen, så du får så små hæftninger som muligt Og så kan man jo lige strikke eller hækle et halstørklæde der matcher til hundens sko :-)

  Hunde der begynder at bruge sko, skal bruge nogle ture til at vænne sig til dem, nogle glemmer helt hvordan man går på 4 poter, men det plejer at gå rigtig godt, og når hunden har vænnet sig til dem, vil du ikke kunne se det på hundens gang.

Så skal du bare sørge for dine egne sko kan klare turen og holde dig varm :-)


Ha en rigtig god gåtur med din hund og nyd vintervejret.


Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448