Brug dig selv


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Hop over mit ben


1) Sæt dig på gulvet og træk benet ud fra dig mod en væg, guid nu hunden over dit ben, med en godbid i hånden. Ros + godbid.

2) Stille og roligt hæver du benet op ad væggen, så du kommer op i en højde der passer din hund og den kan hoppe ubesværet over. Ros + godbid hver gang hunden springer over.

3) Sæt kommando på når hunden fint hopper over benet.

4) Rejs dig fra gulvet og træk benet ud fra dig, brug nu kommandoen og du har en hund der hopper over sit helt personlige spring, nemlig dit ben.


Kravl under mit ben


1) Tag en godbid i hånden, guid hunden under et fremstrakt ben med en godbid i hånden. Godbidden føres langsomt under dit ben for næsen af hunden og hunden vil følge efter. Når hunden er kommet helt under og om på den anden side af dit ben, ros + godbid.

2) Bliv ved sådan, til hunden kan det flydende og sæt da kommando på.


Zik Zak


Hunden skal være på plads på din venstre side. Så tager du et stort skridt frem og står nu med adskilte ben. Med godbidden i hånden bøjer du dig og viser hunden du har godbidden. Du skal nu guide hunden igennem dine ben og over på den anden side af dig. Ros + godbid. Tag et skridt mere og guid hunden igennem til den anden side. Ros + godbid. Hunden havner nu med at sidde på den plads den startede med. Øg roligt antallet af skridt. Det går bedst hvis du har en godbid i hver hånd. Godbidderne skal langsomt fjernes, når hunden har forståelse for øvelsen og gives når til sidst når hunden har gået de skridt du vil ha den til. Sæt nu en kommando på.


8 Taller


Hunden er på plads på din venstre side. Du spreder benene og holder højre hånd med godbid ind under dit højre ben og guider hunden igennem mod højre. Hunden skal nu guides rundt om dit højre ben og så tilbage under dit venstre ben på samme måde og den skulle nu gerne ende på pladsen hvor den startede. Ros + godbid. Denne øvelse går bedst ved at have en godbid i hver hånd. Godbidderne skal langsomt fjernes, når hunden har forståelse for øvelsen og der er sat signal på. Giv hunden ros + godbid, når den har lavet de 8 taller du vil ha den til.


Find min tommel finger


1) Sæt dig på gulvet med hunden foran dig. Ræk nu hånden frem mod hunden og spred din tommelfinger ud og lad de andre fingre være knyttede.

2) Leg lidt med tommel fingeren, så hunden til sidst dutter på din tommelfinger. Ros + godbid fra den anden hånd.

3) Fortsæt til du kan se at hunden har en forståelse for at den skal dutte til din tommel finger og at duttet udløser ros + godbid.

4) Prøv nu at lade din lillefinger stritte ud også. Du skal stadig kun belønne når hunden dutter på tommelfingeren og ignorere hvis den dutter på lillefingeren.

5) Fortsæt som i 4 og lad efterhånden alle dine fingre stritte. Beløn stadig kun når hunden dutter på tommelfingeren.

6) Når hunden dutter på fingeren imellem de andre fingre sætter du kommando på og øvelsen er færdig.


Find godbidden i den rigtige hånd


Tag en rigtig god godbid med masser af lugt i din ene hånd.

Vis hunden den er der og luk let så hånden. Hunden vil nu prøve at få godbidden ud af hånden på dig, ved at puffe med snuden og eller løfte poten op på din hånd. Hvilken en af de ting du vil bruge er op til dig selv, men når hunden gør en af delene (og kun det du skal bruge fremover i øvelsen) så siger du dygtig og åbner hånden og lader hunden tage godbidden. Men husk hunden skal snuse sig frem til den rigtige hånd, så snuden vil den altid bruge.

Sådan fortsætter du til hunden har forståelse for hvad den skal gøre.

Så bytter du tydelig hånd, og gentager øvelsen med den anden hånd til hunden igen har forståelse for hvad den skal gøre.

Nu kan du begynde at ligge godbidden i en tilfældig hånd omme på ryggen og række begge hænder let knyttede frem mod hånden. Hunden vil snuse til dine hænder og har den forståelse for hvad den skal gøre, vil den fint markere den rigtige hånd, med godbidden i. Ihhhh dygtige hund.


Hop over min arm


Sæt dig ned på jorden og stræk den ene arm ud fra dig i en højde der passer til din hund. Få hunden til at hoppe over, ved at guide den med en godbid. Når den hopper over ros + godbid. Sæt en kommando på når den forstår øvelsen. Fjern herefter godbidderne og giv kun ros + godbid, når hunden har hoppet fint over dit ben.


Kom til mig


Når hunden løber løs i haven eller på et sikkert område uden andre hunde, står stil dig roligt stille og læg nogle godbidder i en lille bunke foran dig. Kald tydelig på hunden. Nu vil hunden komme til dig og spise godbidderne. Imens løbe du lidt væk igen og på ny ligger en lille bunke godbidder. Det er ren leg for hunden og en rigtig god måde at være med til at aktivere hunden med dens mad. Samtidig opretholder og træner du hundens kom signal.


Løb omkring mig


Stå helt stille og få hunden hen på den ene side af dig. Nu tager du en godbid i begge hænder og guider hunden hele vejen rundt om dig. Hvilken side du vælger er helt op til dig selv, hunden skal bare gerne ende på pladsen hvor den startede. Ros + godbid. Når hunden kan det fint, så fjern godbidderne fra dine hænder og lad hunden løbe et par gange omkring dig før du roser + godbid.


Op på mit knæ med forben


Sød lille hygge øvelse.

Sæt dig på knæ og ha det ene ben i hug.

Guid nu hunden op, så den kommer op og stå på bagbene og har forpoterne på det ben du har i hug.

Dygtig + godbid. Fortsæt til hunden kan uden godbidder i hånden og sæt herefter et signal på.


Søg godbid omkring mig


Sæt dig ned på jorden med strakte ben og sig at hunden skal sætte sig ned og vente. Nu gør du det at du simpelthen drysser lidt godbidder rundt omkring dig og siger søg til hunden. Fortsæt sådan til hunden har spist sin mad eller de godbidder du har med til det. Det er ren hygge og især hvalpe elsker denne søge leg.

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448