Byg et stykke legetøj til hunden


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Byg et stykke legetøj til hunden

Dette sjove stykke legetøj, giver din hund lidt udfordringer og en masse sjov tid sammen med dig.

Nedenstående mål, er til en stor hund. Har du en mindre hund, skal du rette pind og snor til, så din hund står på alle 4 poter på jorden og flaskerne herefter er lige ud for hundens næse.

Du skal bruge:

En stiksav.

En kraftig rund plade der er 37 cm i diameter.

En pind på 67,5 x 6 x 4 cm.

En snor på 7mm x 47 cm.

En boremaskine.

Et bor på 1 cm i diameter.

En skruetrækker.

2 lange skruer.

2 Kraftige plastikflasker (undgå hvis du kan, at bruge pant flasker)

Start med at save alt træværket og slib kanter af for splinter.

Derefter borer du hullet øverst i pinden.

Bor nu 1 hul i midten af hver flaske, men kun så der kommer 1 hul på den ene side. Flasken skal kunne hænge lige på snoren.

Nu skruer du pinden fast til bunden. Start fra bunden af den runde plade og op igennem pinden. Den skal sidde godt fast.

Så trækker du snoren igennem hullet på pinden og sætter hver flaske på med en solid knude. Det kan godt være en tålmodighedsprøve at få snoren ind igennem flasken og ud igennem flaskehalsen men det kan lade sig gøre.

Nu skulle dit værk, gerne ligne den på billedet ovenfor. Skal du male den, så gør det inden hunden får den at lege med. Tag lidt af hundens mad, eller kræs for den med godbidder og hæld lidt i hver flaske. Sæt dig ned og motiver hunden til at få maden ud af flasken. Den skal dog selv arbejde maden ud af flasken. Når flaskerne er tomme, fylder du lidt op igen, sådan fortsætter du til hunden eventuelt har spist sin mad. Hunden skal arbejde for at få maden ud af flasken, samtidig med at hunden skal bruge sin lugtesans for at finde ud af hvilken flaske der er mad i. Ikke nok med det, den skal også finde ud af at få maden ud af den flaske der er noget i. God arbejdslyst til både dig og hunden.


Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448