Hundens gåtur


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Hundens gåtur

Nøøøj, nu kommer mor og far snart hjem tror jeg, jeg er næsten sikker på at det er deres bil jeg kan høre. Det stemmer altid med at når jeg hører denne bestemte lyd, går der ikke lang tid til at de kommer ind af vores dør. Jo, nu er de ved at være der, jeg kan høre deres stemmer og de er lige ved vores hus.

Ja ja, se bare der, der kommer de for jeg kan se dem. De er så søde mine mennesker.

Heeej med jer mennesker, det er dejligt at se jer igen, hvor har I dog været længe væk denne gang syntes jeg. Jeg har ligget og hygget mig lidt og kedet mig meget, men jeg har slet ikke lavet ballade. Det er godt at jeg har mit eget legetøj at lege med når det hele bliver for trist alene. Mor har mad med hjem og skal til at lave det, men far ser ud som om han ikke gider stå i køkkenet. Det kan jeg godt forstå, for har han det som mig lige nu, skal han bare ud.

Sådan der. Tag du bare den der snor far, og ja du er dygtig far, det er mit halsbånd du har fat i der. Nu skal jeg ud og lugte hvad der er sket i løbet af dagen.

Nej altså…… jeg gider ikke tage den tur jeg er vant til at tage. Sååådan menneske, den vej du er ved at gå er fin med mig, den er god den her vej. Her har vi ikke været et stykke tid, gad vide om Molly har været her eller Brotus den store slyngel. Ja de har været her begge to og ganske for nyligt kan jeg lugte. Jeg snuser videre og lugter om der er sket mere, jeg har så tilpas lang en hundesnor på, at jeg sagtens kan bevæge mig med hovedet nede og lugte til det hele.

Det er dejligt at jeg får en godbid engang imellem af far, bare fordi jeg går ved siden af ham. Jeg skal nok komme frem, mine mennesker har vist mig på en god måde jeg forstod, at hvis jeg trækker i mit halsbånd kommer jeg ikke længere. Så jeg går fint, kan du tro.

Men gid jeg kunne få snoren af og løbe min egen vej bare lidt, det kunne jeg godt bruge. Hovsa, jeg tror vi tænkte det samme, vi skal nemlig ud på marken og ja, nu tager min far snoren af mig. Jeg bliver siddende, til han giver mig mit signal til at jeg bare kan passe mig selv. FRI, der var lyden, nu skal jeg ud og udforske skoven. jeg skal huske at gå i alle kroge det er bare dejligt. Hmmmmmm det er fedt det her.

Nu kalder far på mig, jeg tjekker lige hvad han vil, om ikke andet så stikker han mig altid en godbid når nu jeg alligevel er ved ham, det er da dejligt nok og de smager altså godt. FRI, der var lyden igen, jeg er smuttet igen.

Ej hvor er han god min far, han har fundet et sted med mad på græsset og der er også noget helt oppe i træet og han vil gerne dele med mig. Jeg tager det her først som han har fundet på græsset og så finder vi det sammen oppe i træet bagefter. Det er hårdt det her, jeg har været helt oppe og finde mad i træet (Jeg kunne dog nå det hele fra jorden af) og på græsset, der er godt nok langt imellem, men jeg finder det, jeg er nemlig ret dygtig. Min far gad ikke at hjælpe mig alligevel, så jeg måtte finde det hele selv, men okay, jeg spiste også det hele selv, SKØØØNT.

Nå, jeg stikker videre og lugter hvad der ellers er sket. Øv nu kalder far på mig igen. Jeg løber hen og ser hvad han nu vil. Okay han sætter snor på mig. Nå, vi skal jo hjem igen, jeg er faktisk også ret træt lige nu, det bliver dejligt at komme hjem til mor. Jeg ved ikke hvad det er mor og far mener, men de siger der allerede er gået 50 minutter siden vi gik hjemmefra og at far syntes det var en god tur.

Nu skal vi have aftensmad og så vil jeg slappe af sammen med mine mennesker, til vi skal ud og gå senere. Der ved jeg lige nøjagtig hvor jeg skal snuse for at finde godbidder. Pudsigt ik`?


Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448