Hygge til vinterens gåture


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Hygge til vinterens gåture

Nu begynder bladene at falde af træerne og buskene temperaturen falder og turene med hunden kan blive rigtig kedelige. Men vi kan gøre noget for at få turen lidt hyggeligere, vi kan uden at ødelægge træer og buske bruge deres grene og stammer på jorden. For nu kan vi se grenene på træer og buske og bruge dem uden at knække dem. De stammer der er faldet af og ligger rundt omkring kan vi også bruge. Tjek at der ikke er torne eller pigge på de buske og træer du finder.

Her kommer nogle forslag til hvordan du kan gøre en vintertur lidt sjovere for hunden og forhåbentlig også for dig selv her i efteråret.

Selv når vejret rusker og river, er det kun din påklædning, der kan gøre vejret hyggeligt eller surt at være ude i. Din hund er altid klar med sin vinterfrakke på.


Er du heldig at ramle ind i sådan en stamme som på billedet her. Vi er i dyrhaven, så benyt dig af den og brug den med glæde. Men mindre træer, stammer og buske på din vej, kan gøre det lige så sjovt.

Lad være med at bruge træet til det hele på en tur. Planlæg hvad du vil lave, næste gang du kommer forbi "dit sted". Du kan være så heldig at ha det lige uden for din hoveddør, kig dig omkring.

1) Har du nogle godbidder med, så sæt hunden af og gå herefter hen og kast enkelte godbidder rundt imellem de løse grene der er spredt rundt omkring. Giv herefter din hund lang line, Lad den arbejde med at finde godbidderne. Lad hunden bruge den tid det tager for den at finde dem.

2) Kig efter et lille stykke træ med et hul eller flere huller i og tag det til dig. Gå hjem og læg noget pålæg i hullet eller hullerne og lad da hunden flænse det til små stykker for at få pålægget ud, på den næste tur.

3) Du kan bruge de stammer der ligger rundt omkring som spring. Ryk eventuelt lidt rundt på dem. Øv dig i (i små trin) at sætte hunden af foran springet og langsomt få den til at springe over. Målet skal være at du kan gå om på den anden side og på

kommando få hunden til at springe over til dig.

4) Du kan tage et kødben med lidt leverpostej i, med på turen eller noget andet, som kan indeholde noget lækkert, noget som tager lidt tid at spise. Det skal lugte og smage godt. Gem det et godt sted og dæk det gerne til. Lad hunden søge, for derefter at spise sin gevinst. 

(Lad ikke hunden ligge på jorden i længere tid, hvis det er meget koldt. )

5) Du kan få hunden til at balancere på de sjoveste stammer. Start med dem der er lidt tykke og træn hunden til langsomt at gå på de lidt smallere. Start med stammer der ligger nær jorden og arbejd roligt på at komme op i højden.

6) Du kan tage lidt leverpostej med i en lille boks og med en teske sætte bittesmå leverpostejsklatter rundt på hele stammen oppe som neden under. Lad igen din hund arbejde i lang line og lad den søge i fred.

7) Du kan sætte godbidder med huller i på de helt bitte små grene der stritter ud alle steder, på buskene. Godbidderne må gerne sidde både nede og oppe på grenene, så hunden også skal strække sig lidt for at få dem.

8) Tag nogle små tykke grene og læg dem med et stort mellemrum imellem. Hunden skal nu gå over grenene. Den må ikke hoppe over flere grene, men skal gå stille, over en gren af gangen. Det kan godt kræve meget koncentration for nogle hunde.

9) Alle kviste og lidt tykkere grene kan bruges som kaste redskab, hvor hunden skal komme tilbage med grenen til dig.

10) Prøv at tage en pind op på starten af turen, som du beholder i dine hænder. Senere på turen, så læg den (synligt) imellem andre grene. Prøv nu at få hunden, til at finde lige netop din pind igen imellem andre grene. Ros hunden, hvis den kommer med en anden gren, stolt hen til dig.


Det er en ren legeplads.Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448