Lav ruskelegetøj til hunden


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Lav ruskelegetøj til hunden

Et rigtig godt stykke legetøj til hunden, er noget der svinger og er "levende" og samtidig holder ens fingre i en fin afstand fra hundens gebis, når vi skal lege med hunden eller forstærke i en trænings situation.

Godt legetøj til hunden, kan koste mange penge, og mange af os har prøvet at stå kigge på en dims der engang var et eller andet genkendeligt brugbart og måske dyrt stykke legetøj, men som hunden har tygget til atomer og det er ærgerligt.

Så er det at kreativiteten kommer ind i billedet. Med 2 hunde, der trænes med jævne mellemrum, bliver mit træningsudstyr slidt, så denne gang har jeg lavet et stykke legetøj som jeg og hundene er glade for at bruge. Overlever det ikke så længe - det plejer det nu at gøre - så er det bare i gang med at lave et nyt. Det er meget simpelt, I kan alle sammen være med, og det er rigtigt sjovt at vise noget hjemmelavet frem, det tror jeg aldrig man bliver for gammel til.

I skal bruge noget stof og 5 måske 10 minutter til rådighed. Stoffet kan være i jeres helt egen stil, lige fra lyserød plys til sort skind.Klip 4 strimler af noget stof.

Den ene strimmel, skal være meget længere end de 3 andre og ligge yderst til højre.

Bind strimlerne sammen med en knude.

Jeg har brugt knuden til at sætte arbejdet fast, i ryggen på min stol. Billede 1

Nu tager du den lange strimmel og fletter den, fra højre mod venstre, ind i de 3 andre strimler, som på billedet. Billede 2

Nu gør du det samme, bare fra venstre side og mod højre.

Sørg for at du kommer rundt om den strimmel, der ligger yderst til venstre.

Så fortsætter du derud af efter billede 1 og 2.

Husk at stramme arbejdet i toppen med jævne mellemrum, ellers bliver det meget løst. Længden på legetøjet, bestemmer du helt selv.

Billede 3

Slut arbejdet af med en godt strammet knude, når den har den længde der passer dig og din hund.

Har du lavet den rigtig, skal den se ud som på billedet og være flad i det. Billede 4

Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448