Leg med biler


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Leg med biler

Denne øvelse vil gå helt ind i hjertet hos mindre børn, når hunden har lært den.

Du skal finde en god solid legetøjs bil, hvor stor eller lille den er betyder ikke noget. Men husk på at du i indlæringen trods alt skal kunne ha bilen i den ene hånd på ryggen.

Der skal bruges en klikker, godbidder, selvfølgelig en legetøjsbil, tålmodighed, godt humør og træning over flere gange om dagen i få minutter, over mange dage :-)

Husk når du arbejder med godbidder, at disse aldrig må være i dine hænder, hvis det kan undgås.  Klik altid først og find så godbidden frem bagefter.

     Øvelsen bygges op i trin.

     1) Ha en klikker klar, i den ene hånd. Tag bilen om på ryggen med den anden hånd.

     2) Vis nu bilen til hunden. Af ren nysgerrighed skulle hunden gerne af sig selv, snuse til bilen, klik og giv hunden en godbid. Gem bilen om på ryggen igen og gentag det hele.

Sådan bliver du ved, til du kan se på hunden, at den forstår at snusen til bilen udløser et klik og en godbid.

Det kan du nemt se, da hunden uden tøven snuser sikkert til bilen, hver gang du viser den til hunden.

     3) Nu øger du kravet og vil gerne ha at hunden skal puffe til bilen, så du kan mærke det i hånden.

Klik og giv godbid når hunden puffer fint til bilen og tag bilen om på ryggen igen. Sådan bliver du ved, til du kan se på hunden at den forstår, at puffet til bilen udløser et klik og en godbid.

     4) Så er det tid til, at du nu sætter bilen på gulvet og lader hunden finde ud af at den også skal puffe til bilen, selvom denne er nede på gulvet.

Klik og giv godbid når hunden puffer til bilen og tag den om på ryggen. Sådan bliver du ved, til du kan se på hunden at den forstår, at puffet til bilen på gulvet udløser et klik og en godbid.

Det kan du igen nemt se, da hunden uden tøven puffer sikkert til bilen, hver gang du sætter bilen ned til hunden.

     5) Du fortsætter som i 4) men du skal nu sætte bilen forskellige steder, omkring jer. Hunden skal selv opsøge bilen og puffe til den. Klik og giv godbid når hunden puffer til bilen.

Nu burde hunden forstå at uanset hvor bilen er, skal hunden opsøge den og skubbe til den.

     6) Så bliver det sjovt. Nu skal du stille forøge de antal puf som udløser klikket og godbidden. 1 puf = klik og godbid, 2 puf = klik og godbid, 3 puf = klik og godbid.

     7) Nu er øvelsen færdig og du kan sætte et signal på. Hver gang hunden bliver sat til at skubbe bilen, sætter du dit signal, et ord, på. Så vil hunden efterhånden koble signalet til det den gør.

     8) Nu kan børnene også få glæde af alle dine og hundens anstrengelser. Sæt barnet foran hunden et lille stykke væk og sæt bilen imellem dem.

Be hunden skubbe til bilen, så den skubber bilen hen til barnet. Barnet giver så hunden en godbid som tak for bilen.

Du kan også stille flere biler op på række, og så lade hunden skubbe en bil af gangen hen til barnet, som så igen giver hunden en godbid for hver bil, som tak for hjælpen med bilen. Det er da bare hyggeligt :-)

Du kan finde mange flere gode og spændende øvelser til hunden, inde på leg og hygge siden.


Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448