Legetøj til hvalpen


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Legetøj til hvalpen

Der er naturligt altid spørgsmål, når den skønne lille nye hvalp kommer hjem.

Legetøj til hvalpen, er ofte en af de ting, den nye hvalpeejer går og tænker på.

Hvalpelegetøj koster en mindre formue. Men alle de flotte farver og former, er som regel altid kun til glæde for os mennesker. Bare du gider at lege med hvalpen, er det ikke farven, formen eller prisen på legetøjet der betyder noget.

     Der er sjove og billige alternativer til masser af sjove timer. Selv hvis du skal erstatte det 100 gange, vil det være billigt og lynhurtigt at fremstille noget nyt. Vi har det alle sammen i vores boliger og vi har det faktisk lige ved hånden eller ved foden, meget af tiden. Det er legetøj fremstillet af noget så simpelt som sokker og

viskestykker. Gamle tøjrester kan for den sags skyld også bruges.

Her kommer nogle forslag, som jeg selv er rigtig glad for.

1) Et viskestykke med en stor knude i midten

2) Sokker med en knude på midte

3) Sokker der er stoppet en tennisbold ned i, og

derefter har fået knude på, så bolden bliver på sin plads.

4) En sok med 2 bolde i. En i hver ende af sokken, med en knude på midten og syet lukning i den ene ende

5) Forvasket tøj kan sys om til sjove figurer og fyldes

herefter med pladevat

6) En strømpe der er lagt noget avis papir i, er rigtig lækker for hvalpen og larmer sjovt.

Dette er alt sammen legetøj, der vækker lykke og legelyst, både hos hvalpen og dig.

     Ha hvalpens legetøj, på en fast plads i en legekasse på gulvet. Prøv at variere med enkelte ting, så vil kassen altid være spændende. Så ved hvalpen også, hvor den helt lovligt kan hente noget den gerne må bide i, slæbe rundt på og lege med når lysten melder sig.

Bland dig ikke altid i hvalpens leg, når den vil lege. Det er sund indlæring, at hvalpen lærer at aktivere sig selv, uden at skulle have din opmærksomhed hele tiden. Dette vil også hjælpe dig med at forebygge opmærksomheds-problemer senere.

     Er du til købelegetøj, så invester i helstøbt natur gummi legetøj (jeg sværmer selv for alt Kong legetøj). Dette er meget robust og kan stort set ikke tygges i stykker af hvalpen eller af andre hunde for den sags skyld.

     Hvalpen har sit legetøj til at lege med dig, hvis den og du gider. Du må finde på noget der kun kommer frem, når du vil lege med hvalpen på dine vilkår. Den tager gerne en udfordring op. Her kan du igen gribe til viskestykker og tennis bolde.

1) Tag en tennis bold og 2 huller i, som skal være overfor hinanden. Igennem hullerne krænger du en solid tyk snor. Bind 2 solide knuder på hver side af bolden så bolden bliver på snoren. Snoren må gerne være 1 meter lang. Kanon træk legetøj.

2) Rul en masse aviser sammen til en hård pind og rul den herefter ind i et viskestykke. Sæt 1 snor godt fast i hver ende og du har en god kaste genstand / apport. Størrelsen kan afpasses til hunden.

3) Du kan tage 1 almindelig tennis bold og uden at gøre noget, kan du lege lige så meget du vil med din hund. 3 bolde fås for 20 kr.

Så her var nogle billige sjove inspirerende stykker legetøj, så er det bare om at komme af med de brugte sokker.

God legelyst.


Af Susanne Funch

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448