Vandleg


Rolighund

Positiv og glad hundetræning

Siden 2005


Så er det pølse vandspand tid


Jeg er startet med at skære nogle pølser ud i 3 centimeter længde, da dette er tilpas store stykker til mine hunde.

Så har jeg sat en skål med dejligt koldt vand i og den er lige nøjagtig så dyb, at Molly og Zenta skal ha næsen ned under vandet for at fange pølsen.

Så beder jeg dem om at sætte sig og kaster herefter et pølse stykke ned i vandet. Så er det først den ene til at fange en pølse, når den er spist, så kaldes den hund der lige har spist en pølse i vandet på plads og så er det næste hunds tur.

De syntes det er sjovt og ser ligefrem skuffede ud, når der er ikke er flere dyk med pølser tilbage.


Pølser i flere spande


Du kan fylde flere spande eller beholdere der passer til højden på din hund, med vand.

Så ligger du et pølsestykke ned i hver spand og opmuntrer hunden til at tage pølserne i hver spand.


Så sopper vi


Køb et hårdt plastikbassin der passer til din hund (en plastikbåd/sandkasse, som kan købes i de fleste legetøjsbutikker er rigtig gode).

Fyld nu bassinet med vand, men ikke mere end at hunden frit kan bevæge sig sikkert rundt i vandet.

Så er hunden sikker på at blive kølet ned, og de fleste hunde elsker vandet. Du kan blive våd, når hunden plasker :-)


Træn i bassinet


Når du har fyldt bassinet med vand der passer i højden, så din hund uden problemer kan stå med brystet og hovedet frit i vandet, så lav nogle øvelser i vandet med hunden. Det kan være sit, dæk og stå eller andet som hunden kan udføre i det kølige vand. Vandet giver hunden lidt modstand og det er godt for musklerne.


Så skal der arbejdes i stedet for bare at soppe


Nu kan du lægge nogle bøtter ned i vandet, som flyder, i disse bøtter skal du lægge nogle pølsestykker og lad så hunden gå rundt og fange bøtterne. de vil nemlig sikkert synke, indtil hunden har et sikkert tag på at fange de genstridige pølser.

Det kan godt blive til noget arbejde, da bøtterne både kæntrer og dykker ned i vandet, når hundene trykker med munden får at få pølserne.


Dykker hunden


Denne leg er en som virkelig sætter sig i hunden og som giver den noget at arbejde på.

Når du har fyldt vand i bassinet, så se om ikke du kan finde noggle plastikbolde. Plastikboldene vil flyde.

Herefter kaster du pølsestykker ned i. Pølserne vil nu synke til bunds. Hunden skal nu koncentrerer sig om at se og fange den ene pølse efter den anden i bunden af bassinet.

Det er vildt imponerende at se sådan en arbejdskraft hundene ligger i opgaven og de prøver på 100 måder før de fanger en fast taktik. Men hundene gør det og der er ikke nogle pølser tilbage i vandet.


Vandpistol kamp


Til de rigtige lege glade hunde, der virkelig elsker at fange noget i luften, er her en rigtig sød ide.

Kog nogle pølser eller noget kød. Si vandet, så det er rent, så rent som det nu kan blive og gem det i køleskabet, så det bliver koldt.

Køb en almindelig gammeldags vandpistol på vej hjem fra arbejde eller hvor du nu er henne, med en let stråle og når du kommer hjem, så fylder du vandet i vandpistolen og så er der ladet op til vandkamp. Lad være med at sigte på hunden der skal skydes op i luften, så hunden kan fange strålen.


Fin din isterning inden den smelter


Inden du skyder alt vandet i hovedet på din hund, kan du fryse nogle isterninger ned i din fryser. Lad gerne bitte små pølse eller kød stykker fryse med vandet, så bliver hunden glædelig overrasket og så er du klar til søgelege med din hund en anden dag.

Læg isterningerne rundt omkring eller giv bare hunden en af gangen.

Du kan være sikker på at hunden nok skal finde isterningen inden den smelter, om ikke andet er der en skøn kold pølse til hunden.


Leg i vandkanten


Tag en hulahop ring med på stranden og brug det som et spring i vandkanten. Hold det så din hund kan springe igennem og giv hunden en godbid bagefter. Du skal ikke stå længere ude i vandet end at hunden kan hoppe ubesværet og lande fint bagefter.


Så skal vi svømme igennem hulahop ringen


Når din hund er tryg ved at hoppe igennem hulahop ringen, så gå lidt længere ud med hunden. Du skal så langt ud at hunden kan svømme igennem, men der skal ikke være så langt til fast grund for hunden.

Da du arbejder i vand, får hunden brugt alle sine muskler og bliver meget træt. Så dræn ikke hunden, men stop imens den er glad for vandet :-)


Løbetræne i vandkanten


Er du til bevægelse og vandpjask, så løb en tur i vandkanten med hunden (dette kan gøres selvom hunden er i snor). Både du og hunden, vil bruge en masse energi på en ny måde da i løber i vand.


Den klassiske


Tag hunden med i bilen om aftenen, hvor duggen er ved at falde og temperaturen er til at holde ud og kør sammen ned til vandet. De fleste hunde elsker det våde element og så kan de selv styre det hele og det er bare super forfriskende, for jer begge på en dag, hvor I har gået og prustet i varmen.

Har du en hund der ikke kan være løs, så sæt en lang line på den, gerne en der er 8 - 10 meter. Så kan din hund få noget frihed ved vandet, selvom det er en stik af hund.

Tjek om hunden må komme på stranden om aftenen, når badende gæster er væk.


Svampede pølser


Jeg elsker sorte murer spande. de koster næsten ingen ting, går sjældent i stykker, de kan bruges til rigtig meget og så fås de i både små, store, runde og firkantede udgaver i byggemarkeder.

Så sådan en, skal vi selvfølgelig bruge til dette arbejde med vand i.

Vi skal også bruge badesvampe, bare de billigste du kan finde.

Klip svampe ud i forskellige figurer og lav samtidig et passende hul i hvert svampestykke du sidder med.

Hullet skal være sådan lavet at du kan ligge et lille pølse stykke ned i.

Jo flere svampe stykker du har, til hunden jo mere arbejde er der i det.

Så kaster du alle svampene ned i spanden. Nogle af dem må gerne flyde, mens andre klemmer du så de synker ned på bunden.

Sæt hunden til at fange svampene i vandet og lær den at komme med svampen til dig, så du skal lirke pølsen ud fra svampen til hunden. Rent samarbejde.


Drik regnvand


Dette er godt nok ikke en leg, men har med vand at gøre.

Har de kære vejr guder lovet regn, så sæt nogle beholdere ud, som passer i højden til din hund. Beholderne skal bare stå ganske synligt i haven.

Rigtig mange hunde er helt vilde med at drikke regnvand. Mine egne hunde giver tegn til at de vil i haven, og går gerne helt derud i haven for at drikke lidt opsamlet frisk regnvand end at drikke vand der er i deres skål fra hanen.

Regnvandet kan sagtens stå der nogle dage, men så skal du også tømme beholderne (der kommer alger i stillestående vand, hvis det står længe). Når beholderne er tømt, så kan du lade dem stå til næste omgang regn.


Hent genstande i bassinet til mig


Køb nogle små badeænder eller andet som kan flyde på vandet. Læg dem i dit og hundens bassin med vand i.

Opmuntrer hunden til at den skal tage genstandene og når hunden tager fat i en genstand og trækker den op af vandet, så bytter du med en godbid fortsæt til hunden har samlet alle genstandene op til dig.

Jo flere genstande, jo mere arbejde er der for hunden i det kølige vand.


Leg med vandslangen


Når du vander blomster i haven, så prøv at sprøjte op i haven med slangen og opmuntrer hunden til at den kan fange strålen i luften. De fleste hunde vil syntes rigtig godt om at lege med vandslangen og når nu du alligevel vander, så kan du ligeså godt snuppe et par skønne minutter med hunden.

Rolighund - v/ Susanne Funch

Tlf: 27218157 - Cvr: 30634448